مهاجرت همیشه به عنوان یک راه برای رشد و دستیابی به امکانات بیشتر بوده است. وجود معضلات مختلف در کشورهای در حال توسعه نظیر ایران باعث شده است تا جوانان بسیاری علاقمند باشند تا تحصیلات یا کار خود را در کشورهای دیگر ادامه دهند. از همین رو در چند سال اخیر با مفهوم جدیدی به نام استارتاپ ویزا مواجه شدهایم.
در این پست قصد داریم تا به بررسی این مفهوم به نسبت نوظهور بپردازیم.
استارتاپ ویزا چیست؟
کشورهای مهاجرپذیر ابزارهای مختلفی برای اعطای پناهندگی به افراد متقاضی دارند. از ویزای تحصیلی، سیاسی، کار و… تا استارتاپ ویزا از جمله ابزارهایی هستند که مهاجرین برای اخذ اقامت از آنها استفاده میکنند.
با رشد استارتاپها و تاثیر سازنده آنها بر روی فضای کسب و کار، کشورهای اروپای، آمریکایی و حتی برخی از کشورهای آسیایی به این واقعیت پی بردند که باید به دنبال جذب نیروهای مستعد و کارآفرین باشند.
به همین دلیل برای کارآفرینان نیز تسهیلات ویژهای را در نظر گرفتند. جذب کارآفرینان برتر سایر کشورها باعث میشود تا رشد اقتصادی کشورهای مهاجرپذیر به شدت بهبود پیدا کند.
یک محتوای کاربردی دیگر برای شما: آشنایی با مهارتها و قوانین کسب وکار
استارتاپ ویزا به چه کسانی تعلق میگیرد؟
استارتاپویزا به کسانی تعلق میگیرد که:
- توانمند و دارای مهارتهای فنی بالای باشند.
- یک ایده یا طرح کسب و کاری قابل قبول داشته باشند یا حتی آن را در کشور مبدا اجرا کرده باشند و برای ادامه کار و توسعه طرح خود مهاجرت کنند. خلاقیت و ابتکار در طرح از آیتمهای مهم در پذیرش مهاجر میباشد.
- اعضا تیم مشخص باشند یا قبل جذب در کشور مقصد باشند.
- طرح آنها از لحاظ ساختاری قابل اجرا باشد و با قوانین کشور مقصد در تضاد نباشد.
- وجود زیرساختهای مورد نیاز آنها در کشور مقصد
- متقاضی امکان تاکین هزینه خود و خانوادهاش، در چند ماه اول مهاجرت را داشته باشد.
- طرح متقاضی بتواند زمینه حذب و استخدام نیروهای کار در کشور مقصد را فراهم کند.
معرفی کشورهای ارائه دهنده استارتاپویزا
معمولا اکثر کشورهای صنعتی خدمات استارتاپ ویزا را ارائه میدهند. امّا کانادا، برزیل، نیوزیلند، استرالیا، کرهجنوبی، سنگاپور، انگلیس، فرانسه، هلند، دانمارک و فلاند جزء کشورهایی هستند که شرایط سادهتری را برای استارتاپویزا در نظر میگیرند.
استارتاپ ویزا ابزاری مناسب برای توسعه و بینالمللی کردن یک استارتاپ محلی میباشد. معمولا استارتاپهایی که در حوزه فناوریهای سطح بالا کار میکنند با مشکل توسعه زیرساخت مواجه هستند. در چنین مواقعی استارتاپ ویزا میتواند به کمک این دسته از کسب و کارها بیاید.