فناوریهای برتر طراحی فرانت اند سایت نقش مهمی در شکلگیری وبسایتی با کاربری مناسب دارند. تجربه کاربری (UX) از موضوعات مهمی است که بر روی رشد کسبوکارها و افزایش ترافیک تاثیر میگذارد. آشنایی با جدیدترین فناوریهای طراحی Front End سایت باعث میشود تا شاهد تغییرات جدی در پروژهها باشیم و حتی برنامهنویسی سمت سرور (Back End) نیز تحت تاثیر قرار گیرد.
منظور از طراحی فرانت اند سایت چیست؟
طراحی فرانت اند سایت یا همان توسعه Front-End به مجموعهای از فرایندهای مرتبط با ساخت رابط کاربری (UI) یک وبسایت گفته میشود. در فرانتاند تمام آن چیزی که کاربر میبیند و با آن تعامل دارد مانند متن، تصاویر، ویدیو و صدا را باید بهبود دهید.
فناوریهای Back End و Front End دو دسته اصلی شکلدهنده یک وبسایت هستند. وبسایتها بر روی یک سرور قرار میگیرند، بنابراین باید با برنامهنویسی بکاند امکان ارتباط با آن را داشته باشند. در طراحی فرانت اند سایت، تنها با ظاهر وبسایت سروکار داریم.
با شرکت در دوره آموزش طراحی فرانت اند سایت در مشهد میتوانید تواناییهای خودتان را افزایش دهید و شانس بیشتری برای استخدام بهدست آورید.
لیستی از ۲۰ تکنولوژی برتر طراحی فرانت اند سایت
هم زمان با تغییر در تاریخچه طراحی صفحات وب، شاهد استفاده از فناوریهای مختلفی برای ایجاد سایتهایی داینامیک بودهایم. در ادامه لیستی از فناوریهای برتری را نام میبریم که در طراحی Front End سایت مورد استفاده قرار میگیرند:
۱- زبان نشانهگذاری فرامتن (HTML5)
HTML5 مهمترین ابزار برای طراحان فرانتاند سایت است. HTML5 یک زبان نشانهگذاری (Hyper Text Markup Language) است که برای ایجاد وبسایتها و نرمافزارهای کاربردی تحت وب مورد استفاده قرار میگیرد. هدف اصلی استفاده از HTML5 ایجاد سندی است که بتواند بدون هیچ مشکلی در مرورگرهای مختلف نمایش داده شود.
کدنویسی با html بهعنوان مهمترین فناوری در طراحی فرانت اند سایت شناخته میشود.
۲- ابزار استایلدهی آبشاری (CSS)
امکان ندارد که به طراحی فرانت اند سایت بپردازید و برای استایلدهی از CSS استفاده نکنید. این ابزار کاربردی با افزودن رنگها، فونتها، بخشها و… به صفحه سایت و کدهای HTML، آن را جذابتر کرده و تعامل کاربران را با وبسایت بهبود میبخشد.
۳- جاوا اسکریپت
یک زبان اسکریپتنویسی پر کاربرد در طراحی سایت است. زبان Java Script این امکان را به طراحان میدهد که در طراحی فرانت اند وبسایتها، رویدادهای مختلفی مانند کلیک و… را برای تعاملی کردن سایت ایجاد کنند. با کمک JS فرایندهای طراحی بسیار ساده و جذابتر میشوند.
۴- فناوری React JS در طراحی فرانت اند سایت
ریاکت کتابخانهای محبوب برای ساخت رابطهای کاربری است و بهعنوان یک فناوری Front-End محبوب شناخته میشود. استفاده از React JS در تیمهای توسعه، درک بهتری از کدها و اهداف را ایجاد میکند.
۵- Angular
یکی دیگر از کتابخانههای پر کاربرد جاوا اسکریپت است که به طراحان این فرصت را میدهد تا وبسایتهایی پویا را ایجاد کنند. با استفاده از آنگولار میتوانید وبسایتهایی تک صفحهای را بهسادگی ایجاد کنید. اگر قصد دارید در طراحی فرانت سایت رشد کنید و در پروژههای بزرگ یا شرکتهای معتبر کار کنید، آشنایی با Angular برایتان ضروری است.
۶- فناوری Vue JS
یکی دیگر از کتابخانههای توسعهیافته جاوا اسکریپت است که بسیاری از طراحان برای ساخت رابطهای وب تعاملی از آن برای طراحی Front End سایت استفاده میکنند.
۷- ابزار کاربردی Next JS برای طراحی فرانت اند سایت
این فریمورک برای سایتهایی طراحی شده با ریاکت در سمت مرورگر میتواند اجرا شود. Next JS به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا کدهای ES6 را بنویسند و در هر دو محیط نکست و ریاکت بدون نیاز به ترجمه، کدهایشان را اجرا کنند.
۷- Gatsby JS
فریمورک Gatsby JS یک مولد استاتیک سریع برای وبسایت است که از ریاکت بهعنوان لایه نمایش استفاده میکند. استفاده از این ابزار در طراحی فرانت اند سایت به علت واکشی دادهها و تولید در لحظه کدها اهمیت دارد.
۹- React Native
ریاکت نیتیو، فریمورکی برای ساخت اپلیکیشنهای کاربردی با جاوا اسکریپت و ریاکت است. فریمورکReact Native این امکان را فراهم میکند تا کدی را در جاوا اسکریپت بنویسید و از آن مجدد در پلتفرمهای مختلف اندروید و IOS استفاده کنید.
۱۰- فلاتر (Flutter) فریمورکی کاربردی برای طراحی Front End
فلاتر یک فریمورک توسعه برنامه تلفن همراه بین پلتفرمی است که توسط گوگل ایجاد شده است. این فریمورک برای ساخت برنامههای باکیفیت بالا برای ios و اندروید از یک پایگاه داده استفاده میشود. فلاتر یکی از محبوبترین فناوریهای توسعهای برای فرانتاند محسوب میشود.
۱۱- منوریپو (monorepo)
یک مخزن بزرگ کد است که تمامی پروژههایتان را در یک مکان نگه داشته و مدیریت کد را آسانتر میکند.
۱۲- Micro Fronted
در طراحی فرانت اند سایت باید به ایجاد رابط کاربرپسند توجه کنید. میکرو فرانتاند، روشی برای تقسیم رابط کاربری به بخشهای کوچکتر است که میتوان از آنها در چندین پروژه استفاده کنید. در این شیوه، هر ماژول دارای استایل، اسکریپتها و نشانهگذاری مخصوص به خود است که نگهداری ساده و عملکرد بهتری را فراهم میکند.
۱۳- فریمورک Three JS
کتابخانهای که قابلیتهای گرافیک سه بعدی را در داخل مروزگر بدون هیچ پلاگینی فراهم میکند. این فناوری در طراحی فرانت اند سایت محبوبیت بسیاری دارد.
۱۴- فناوری Remix
Remix یک ابزار بصری منبع باز برای ساخت و استقرار برنامههای کاربردی تحت وب است. این ابزار برای ایجاد برنامهها و وبسایتهایی برای تلفن همراه مفید است و به توسعهدهندگان این امکان را میدهد تا بدون نیاز به ویرایشگر متن، کد منبع سایت خود را مستقیم در مرورگر ویرایش کنند. همچنین Remix، بهعنوان یک بکاند با هر یک از فناوریهای فرانتاند به خوبی کار میکند.
۱۵- Headless CMS
یک سیستم مدیریت محتوا یا یک پلتفرم وبسایتی است که به توسعهدهندگان این امکان را میدهد تا محتوا را بدون نگرانی از بکاند سایت مدیریت کنند. این فناوری در طراحی فرانت اند سایت محبوبیت زیادی دارد.
۱۶- فناوری Graph QL
نوعی API است که به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا دادهها را از هر منبعی پرسوجو کنند، بدون اینکه نیازی به تعیین تمام جزئیات درخواستشان از قبل داشته باشند. این باعث کاهش تعداد خطوط مورد نیاز برای کدنویسی میشود.
۱۷- PWA
یک اپلیکیشن وبسایت است که بر روی تلفن همراه نصب شده و بهصورت آنلاین کار میکند. PWA یک تجربه کاربری مناسب را ارائه میدهد، سریع بوده و امکانات متعددی را در اختیار کاربران میگذارد.
۱۸- Design System
سیستمهای طراحی، مجموعهای از اجزای قابل استفاده مجدد هستند که به توسعهدهندگان فرانتاند برای انجام بهتر وظایف کمک میکنند. آنها از اجزای رابط کاربری مانند دکمهها، هدرها و فرمهایی تشکیل شدهاند که در پروژههای مختلفی قابل استفادهاند.
۱۹- فناوری NPM در طراحی فرانت اند سایت
فناوری NPM به توسعهدهندگان کمک میکند تا وابستگیهای بین ماژولها را در کدهای جاوا اسکریپت مدیریت کنند. استفاده از هزاران ماژول آماده باعث بهبود عملکرد میشود.
۲۰- Lonic
Lonic یک فناوری محبوب در فرانتاند برای ساخت برنامههای تلفن همراه با HTML & CSS و جاوا اسکریپت است. توسعهدهندگان از فناوریهای مختلف Front End مانند ریاکت، انگولار یا Vue.js با Lonic برای ساخت رابطهای کاربری استفاده میکنند.
عواملی که در انتخاب فناوری طراحی فرانت اند سایت باید مورد توجه قرار گیرند؟
انتخاب فناوری مناسب یکی از مهمترین تصمیماتی است که طراحان بهعنوان توسعهدهنده نرمافزار میگیرند. مدیران هر شرکتی باید انتخاب فناوری توسعه وب خود را در فرایندهای کسب و کار مورد توجه قرار دهند. انتخاب فناوری به عوامل مختلفی بستگی دارد. فناوری مناسب Front-End بر روی توسعه و رشد سریع کسبوکار تاصیر میگذارد. هنگام انتخاب فناوری طراحی فرانت اند سایت به معیارهای زیر توجه کنید:
- شطح مهارت تیمتان؛
- هزینه اجرای هر فناوری؛
- توانایی هر فناوری برای مقیاسبندی با توجه به نیازهای کسبوکارتان؛
- منحنی یادگیری فناوری انتخاب شده توسط تیم توسعه؛
- هماهنگی با بیانیه نیازمندیهای کسبوکار؛
- هماهنگی با اهداف بلندمدت و همچنین نوع محصول یا خدمت.
مزایای فناوریهای فرانتاند
فناوریهای Front End بخش اساسی و کلیدی در توسعه وب هستند که رابط کاربری و تجربه کاربری را بهبود میدهند. برخی از مزایای استفاده از فناوریهای بهروز طراحی فرانت اند سایت عبارتاند از:
- یک وبسایت مدرن و واکنشگرا، تجربه کاربری (UX) بهتری را رقم میزند؛
- با جدیدترین استانداردهای CSS3 و تگهای HTML5 یک وبسایت عالی را بهوجود میآورید؛
- وبسایتتان را با خطوط کد کمتری نسبت به وبسایتهای سنتی مدیریت و نگهداری میکنید؛
- امکان بهبود تعامل با وبسایت را برای کاربران فراهم میآورید؛
- قابلیت توسعه و بهروزرسانی را برای تیم توسعه سادهتر خواهید کرد.
سخن پایانی
آشنایی با برترین فناوریهای طراحی فرانت اند سایت به طراحان، مدیران محصول و حتی مدیران ارشد تجاری کمک میکند تا تا با توجه به نیازمندیهای فعلی و نیازهای توسعهای در آینده، بهترین انتخاب را انجام دهند. فناوریهایی مانند جاوا اسکریپت، ریاکت، آنگولار و… هر کدام دارای مزایا و معایبی هستند که باید با توجه به نیاز کسبوکارها استفاده شوند.