زمان مطالعه تقریبی: 6 دقیقه

برندسازی شخصی (Personal Branding) می‎تواند یک کار سخت و زمانبر باشد. دلیل این موضوع این است که نمی‎دانیم بایستی از کجا شروع کنیم و چه مسیری را ادامه دهیم. شخصیت فردی و بازار دو عامل مهم در برندینگ شخصی می‎باشند. در اینجا به ۱۰ قانون طلایی برای ایجاد یک پرسونال برندینگ موفق اشاره می‎کنیم.

برندسازی شخصی

۱- تمرکز

هنگامیکه می‎خواهید برند شوید بایستی برروی یک موضوع تمرکز(Focus) کنید. داشتن یک پیام مشخص و واحد در همه زمان‎ها، سیگنال‎های مثبتی را به سوی دیگران خواهد فرستد. اگر شما همیشه یک پیام مشخص داشته باشید می‎توانید در نقش‎های مختلفی قرار گیرید. بازیگر، کارآفرین، معلم یا… چندان تفاوتی نمی‎کنند. مهّم این است که در هرکدام از این نقش‎ها (شغل‎ها) یک پیام مشخص به سوی مخاطبان خود بفرستید.

۲- واقعی باشید

برای یک برندسازی شخصی بایستی خود واقعی‎تان باشید. مردم به خوبی نقش بازی کردن و غیر واقعی بودن را تشخیص می‎دهند. کپی‎برداری از دیگران، نه تنها شما را محبوب نخواهد کرد بلکه اعتماد عمومی به شما را هم خدشه‎دار خواهد کرد.

هر انسانی در هر مقامی می‎تواند ضعف داشته باشد. پس از ضعف‎های خود نترسید و سعی در گمراه کردن مخاطبان نداشته باشید. سعی کنید مهارت‎های خود را به درستی معرفی کنید و با کمک محتواسازی به معرفی درست خود به دیگران بپردازید. در ابتدای برندینگ سعی کنید محتواهای خود را به کسانی عرض کنید که یک شناخت اولیه از شما دارند. زیرا که آنها ظرفیت بیشتری برای پذیرش شما خواهند داشت.

۳- داستان مربوط به خود را داشته باشید

داستان برند

در برندینگ شخصی، همچون برندینگ سازمانی نیاز به داستان سرایی به شدت وجود دارد. سعی کنید یک روایت واقعی از خودتان داشته باشید. وجود یک داستان که مخاطبان بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند باعث بهبود پرسونال برندینگ شما خواهد شد.

شما می‎توانید در یک نوشته یا ویدئو کوتاه درباره یک سفر کاری‎تان روایتگری کنید. ویدئو تاثیر بیشتری از سایر شیوه‎ها در برقراری ارتباط با دیگران دارد. امروز به آسانی می‎توان با یک گوشی هوشمند با دیگران ارتباط برقرار کرد و آن‎ها را در جریان رویدادهای مختلف قرار داد.

۴- سازگار بودن

یک شخص همانند یک شرکت با بحران و مسائل مختلفی ممکن است مواجه شود. سازگاری با شرایط مختلف می‎تواند در ایجاد ذهنیت مثبت از یک برند در ذهن مشتریان موثر واقع شود.

وجود چالش‎های مختلف در اطراف یک برند شخصی طبیعی است ولی برخورد درست با این چالش‎ها و ارائه راهکارهای منطقی می‎تواند اعتماد مشتری را نسبت به شخصیت یک فرد تقویت کند. داشتن یک ارتباط قوی و سالم با مخاطبین در هر شرایطی، به آن‎ها نشان خواهد داد که شما می‎توانید بر بحران‎ها غلبه کنید و مخاطبان شما با اطمینان خاطر به شما اعتماد خواهند کرد.

۵- آمادگی شکست را داشته باشید

شکست خوردن خیلی سخت و زجرآور است و همه ما می‎خواهیم از وقوع آن جلوگیری کنیم، این طبیعت هر انسانی است. امّا در پرسونال برندینگ هم احتمال شکست وجود دارد. مخصوصا زمانی که جوان‎ت هستیم و جویای کسب نام و آوازه در کوتاه‎مدت می‎باشیم.

شکست یک تجربه ارزشمند خواهد بود که به ما چیزهای بسیاری را خواهد آموخت. شکست همیشه ترسناک نیست، بلکه بسیاری از اوقات راههای ناشناخته‎ای را به سوی ما خواهد گشود. هیچ‎گاه از آزمایشات مکرر، خطاها و شکست‎ها نترسید. اطمینان داشته باشید که هیچ برندی بدون شکست به کمال نهایی خود نرسیده و نخواهد رسید.

نقش استعداد در موفقیت یا شکست یک تیم

۶- یک تاثیر مثبت بر روی مخاطبان خود بگذارید

یک برند شخصی در طول زمان ایجاد خواهد شد. امّا نباید فراموش کرد که همیشه باید به دنبال توسعه برندینگ بود. سعی کنید تجارب ارزشمند خود را با دیگران به اشتراک بگذارید و به جامعه اطراف خود برای رسیدن به اهدافشان یاری رسانید.

تاثیر مثبت و سازنده شما برروی دیگران باعث تقویت پرسونال برندینگ شما می‎شود و روز به روز بر شهرت و قدرت نفوذ شما خواهد افزود.

۷- افراد موفق را دنبال کنید

افرادی که در حوزه کاری شما موفق هستند و از یک پرسونال برندینگ خوبی بهره می‎برند را دنبال کنید. معمولا چنین افرادی وایرال شده‎اند و طرفداران آن‎ها ممکن است به فالیت‎های شما نیز علاقمند باشند. رفتار مخاطبان چنین افرادی را به دقت رصد کنید و علائق و خصوصیات آن‎ها را مورد بررسی قرار دهید.

۸- با برند خود زندگی کنید

جداسازی برند تجاری از زندگی شخصی کار دشواری است. بنابراین سعی کنید برند خود را با استفاده از زندگی واقعی‎تان بسازید. برند شخصی شما بایستی همیشه و همه‎جا همراه شما باشد. برند شخصی بایستی شامل مجموعه‎ای از فعالیت‎های بازاریابی، امورمالی، خلاقیت‎های فردی، آرمان‎ها، تفکرات، رهبری و مربیگری شما باشد.

۹- به دیگران اجازه صحبت درباره خودتان را بدهید

پرسونال برندینگ

در پرسونال برندینگ بهترین نوع بازاریابی، بازاریابی دهان به دهان است. داستان برند شخصی شما با لباس پوشیدن، غذاخوردن، حرف زدن، علائق، محصولات ترویج‎شده، تکیه کلام‎ها و… شکل می‎گیرد که بایستی این داستان توسط افراد دیگر نقل قول شود.

به دیگران اجازه دهید تا درباره شما صحبت کنند. انتقادات را بشنوید و سعی کنید از انتقادات و پیشنهادات در راه توسعه برند شخصی خود بهره ببرید.

۱۰- ایجاد یک میراث ماندگار

بعد از آن که یک پرسونال برند موفق از خود ایجاد کردید بایستی به دنبال ایجاد یک میراث ماندگار از خود باشید، همچون قهرمانان ملی که مدال‎ها یا افتخارات آنها هرگز از ذهن ما پاک نخواهد شد. ایجاد یک برند شخصی از ایجاد یک کسب و کار مشکل‎تر است و زمان زیادی را از شما خواهد گرفت امّا نتایج ارزشمندی رابا خود به همراه خواهد آورد.

برند شخصی یک پروژه مادام‎العمر است که به‎طور مداوم در حال تغییر و تحول است. در برندسازی بایستی بصورت مستمر به دنبال بهبود همه چیز بود. باید توجه داشت که در Personal Branding هیچ قانون نوشته شده و مدونی وجود ندارد. بنابراین بایستی با تلاش و مجاهدت گام‎های مختلف را شناسایی کرد و با آزمون و خطا بهترین شیوه‎ها را یافت.

یک برند شخصی موفق به شما کمک خواهد کرد تا سب و کار خود را بتوانید توسعه دهید و بصورت حرفه‎ای در آن رونق ایجاد کنید.

تاثیر برندسازی بر حضور قدرتمند در بین رقبا