دوران جدید که به عصر اطلاعات و دانایی معروف شده است ، نوید بخش جهانی نو با شیوه های نوین به کارگیری اطلاعات و دانش است . حرف اول را در این دوران نوین فناوری اطلاعات می زند .به این معنی که اقتدار اقتصادی ، سیاسی ، فرهنگی و علمی هر کشور متناسب با میزان تسلط و بهره گیری آن کشور از این فناوری خواهد بود .
فناوری اطلاعات عبارتست از گردآوری ، سازماندهی ، ذخیره و نشر اطلاعات اعم از صوت ، تصویر ، متن یا عدد که با استفاده از ابزارهای رایانه ای و مخابراتی صورت می پذیرد .
برهه ای از زمان را که ما در ان به سر می بریم را عصر الکترونیک نامیده اند ، چرا که پدیده های الکترونیکی فراوانی را با خود بهارمغان آورده است که از جمله آنها می توان به یادگیری الکترونیک ، بانکداری الکترونیک ، دولت الکترونیک ، شهروند الکترونیک ، مدیریت الکترونیک ، روابط با مشتری الکترونیک ، تدارکات الکترونیک و… و بالاخره تجارت الکترونیک و در مجموع زندگی الکترونیک اشاره کرد.
در اکثر موارد تجارت الکترونیک به خرید و فروش ساده کالا و یا خدمات از طریق اینترنت تعبیر می شود که به صورت برخط یا همان آنلاین صورت می گیرد .
این مبادلات می تواند شامل خرید و فروش های عمده و یا خرده ، کالاهای فیزیکی و غیر فیزیکی و ارائه خدمات به مشتریان باشد .
تجارت الکترونیک از مباحث بسیار مهمی است که تولد یافته از فناوری اطلاعات و ارتباطات می باشد و تحولی بس شگرف در حجم و شیوه تجارت و کسب و کار ایجاد کرده است .حجم تجارت الکترونیک در جهان در چند سال اخیر حداقل چندین برابر گردیده است .بنابراین کشورهای که نتوانند از این فرصت طلایی و استثنایی برای دسترسی الکترونیک و سریع به بازارهای جهانی جهت فروش محصولات فکری و کالاهای تولیدی خود استفاده نمایند ، محکوم به شکست ، عدم امکان حضور در عرصه های تجاری و رقابتی جهان تجارت و بالاخره حذف شدن می باشند .
در مقالات بعدی به تاریخچه این صنعت مهم و کاربردی پرداخته خواهد شد .
من مسعود معاونی هستم. از سال 93 به عنوان وبمستر و بلاگر به تولید محتوا اشتغال دارم. توی این وبلاگ درباره اصول وبلاگنویسی،بازاریابی و استارتاپها محتوا منتشر میکنم.
بازاریابی و صنعت گردشگری
۵ گام اساسی برای موفقیت در شروع کسب و کار الکترونیک