زمان مطالعه تقریبی: ۳ دقیقه

EPC چیست ؟

EPC (Electronic Product Code) یا همان کد محصول الکترونیکی یک شناسه جهانی است که یک هویت منحصر بفرد به یک شئ فیزیکی می دهد . این هویت به گونه ای طراحی شده است که در میان تمام اشیاء فیزیکی در جهان در همه زمان ها منحصربفرد باشد . در اغلب موارد EPC ها در تگ های RFID قرار می گیرند و می توان از آن ها برای ردیابی انواع اشیاء استفاده کرد .
می توان عنوان داشت که EPC سطح جدیدی از توسعه RFID می باشد که در آن با کمک tag های ارزان قیمت می توان از داده ها برای افزایش عملکرد برنامه ها و پروتکل ها بهره برد .
 در EPC هر شئ در یک طبقه خاص قرار می گیرد و هر طبقه از اشیاء دارای یک کلید GS1 مرتبط با طبقه خودش می باشد . کلید GS1 دارای ساختار مدیریتی خاصی است که به ارائه زمینه های مرتبط با یک شئ فیزیکی می پردازد . Gs1 به طور مستقیم با داده ها ارتباطی ندارد و تنها به یک توصیف از اقلام کالا می پردازد . در جدول زیر انواع کلید های GS1 را مشاهده می کنید :

انواع کلید GS1

EPC می تواند دو محصول یکسان را از یکدیگر متمایز کند و هم چنین EPC می تواند تاریخ ساخت ، مبدا ساخت و یا تعداد محصول خاص را مشخص کند . در شکل زیر فرمت EPC را مشاهده می کنید :

فرمت EPC

که در هدر نسل و ورژن و ساختار و طول شناسه قرار می گیرد . در مدیریت شماره EPC اطلاعاتی درباره پارتیشن بندی های آینده قرار می گیرد . در کلاس شئ ، کلاس اشیاء قرار می گیرد و در شماره سریال شناسه های نمونه ها قرار می گیرند .
در واقع ما در EPC به دنبال استاندارد سازی  جهانی برای tag های مطرح در RFID می باشیم و بر این اساس به کلاس بندی تگ ها به شرح زیر می پردازیم :
  • کلاس ۰ : که شامل تگ های منفعل فقط خواندنی می باشد .
  • کلاس ۱ : شامل تگ های منفعلی که یکبار قابل نوشتن می باشند .
  • کلاس ۱ نسل ۲ : شامل تگ های منفعلی که چندین بار قابل نوشتن می باشند .
  • کلاس ۲ : شامل سیستم های فعال و نیمه فعال
در EPC برای شناسایی یک شئ فیزیکی ، از یک استاندارد باینری در کنار یک پایگاه داده و برنامه های کاربردی استفاده می شود . EPC در مباحث امنیتی و حفظ حریم خصوصی چالش های فراوانی دارد که مورد توجه محققان بسیاری قرار گرفته است .

نویسنده : مسعود معاونی – نیلو فر مظفریان
منبع : متفرقه

https://telegram.me/moaveni_ir