امروزه فناوری های جدید در حوزه فناوری اطلاعات به سرعت در حال ایجاد و ظهور هستند . این تغییرات سریع در حوزه IT باعث شده تا بسیاری از مشاغل سنتی در این حوزه با تغییرات اساسی مواجه شوند و مشاغل جدیدی تعریف شوند . آن چه بیش از بیش در مشاغل سنتی در حوزه فناوری اطلاعات خود را نشان می دهد این است که مشاغل سنتی هم نیاز به توانایی های جدیدی دارند .
مدیران شبکه های امروزی باید توانایی کارکردن با ابر (cloud) را داشته باشند و همزمان نیاز به مباحث پیشرفته امنیتی برای دفاع از شبکه خود در مقابل حملات متداول دارند . پیشرفت در فناوری ها و تجهیزات شبکه شکاف های بزرگ مهارتی را برای کارمندان ایجاد کرده است و از یک متخصص فناوری اطلاعات انتظار می رود که این شکاف امنیتی را پر کند .
نگاهی به مشاغل جدید در حوزه فناوری اطلاعات
رقابت گسترده در سطح بازار نیاز به افزایش نیروی انسانی را ضروری کرده است در این مقاله ما به بررسی برخی از مشاغلی که در آینده نه چندان دور مطرح خواهند شد می پردازیم :
۱- مهندس محاسبات شناختی(cognitive computing) و یا متخصص یادگیری ماشین (machine learning)
با یادگیری ماشین و آنالیز داده های بزرگ (big data) می توان به مدل سازی تهدیدات امنیتی پرداخت و این شغلی است که به زودی نیاز به آن در تمای سازمان های بزرگ احساس خواهد شد . مهندس محاسبات شناختی نیاز کلیدی به دانش های در زمینه داده های حجیم و اطلاعات وب (وب کاوی) دارد . وی باید بتواند از اطلاعات بدون ساختار به استخراج آمار بپردازد و در زمان کم به مدل سازی و پیش بینی داده های مجهول بپردازد . چنین فردی نیاز به پردازش زبان طبیعی و الگوریتم های مرسوم جستجو داده در کنار مباحث یادگیری ماشین دارد .
۲- مهندس زنجیره انسداد (BLOCK CHAIN)
این یک عنوان عجیب است که در هیچ فرصت شغلی امروزی وجود ندارد . در این شغل کسانی که با فناوری بیت کوین آشنا هستند و تجربه خاص در رمزنگاری و الگوریتم های هش و سیستم های توزیع شده دارند ؛ می توانند به کار گرفته شوند . امکان ایجاد کارت های شناسایی امن و بنامه های کاربردی در زمینه خدمات مالی بیت کوین در حوزه این شغل قرار می گیرند . این شغل نیاز به دانش پایه ای ریاضی و برنامه نویسی قوی دارد و حقوق بالایی می توان برای آن متصور شد .
۳- مهندس خوشه بندیGPU یا (GPU cluster)
به کمک GPU می توان عملکرد نرم افزار را با تخلیه بار از روی پردازنده بهبود داد و این کار برای شرکت های که با داده های کلان مواجه اند (مانند فیس بوک ،بایدو و …..) بسیار ضروری به نظر می رسد . امروزه بساری از سرورهای فیس بوک در خوشه GPU اجرا می شوند که مبتنی بر یادگیری ماشین هستند . باید توجه داشت که سیستم های مبتنی بر GPU تا دو برابر سرعت راه حل های معمولی را می توانند تامین کنند . امروزه پیدا کردن یک مهندس ماهر در زمینه GPU کار دشواری است . یک متخصص GPU باید به C و پرل ، پایتون ، جاوا ، متلب و تعدادی دیگر از زبان ها به صورت همزمان مسلط باشد . شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این شغل به گروه اخبار GPU در فیس بوک بپیوندید و در این زمینه اطلاعات جدیدی را دریافت کنید .
۴- مهندس واقعیت مجازی (vitual reality)
واقعیت مجازی در ابتدا در ساخت بازی ها مطرح شد اما کمتر معنای آن توسعه یافت . در این شغل به زبان های برنامه نویسی در کنار گرافیک کامپیوتری و قابلیت توسعه نرم افزارهای تلفن همراه و پردازش تصاویر دیجیتال نیاز می باشد . پست های زیادی امروزه در Anglelist در زمینه این شغل وجود دارد . پول های بزرگی که در زمینه واقعیت مجازی سرمایه گذاری می شود نشان دهنده درآمد زا بودن این شغل می باشد .
۵- معمار اینترنت اشیاء (IOT ARCHITECT)
در آینده نه چندان دور !!! یک یا دو میلیارد و بیشتر ، دستگاه (ماشین) به اینترنت متصل خواهند شد و این نشان دهنده نوآوری اینترنت اشیاء برای بسیاری از زمینه ها می باشد . بسیاری از شرکت ها خواهان تحول در مدیریت پیچیده اینترنت اشیاء هستند و برای حل این معضل نیاز به یک شغل واسطه ای برای آنالیز اطلاعات و ارائه خدمات وجود دارد .
۶- پاسخگویی حوادث امنیتی کامپیوتر
هر چند متخصص امنیت سایبری به مدت طولانی در لیست مشاغل فناوری اطلاعات قرار دارد ، پس شغل جدید باید چیزهای نوآورانه را در خود جای دهد . صاحب چنین شغلی باید بتواند اثرات یک حمله را به خوبی بشناسد و بتواند مدیریت رویداد و امنیت اطلاعات (SIEM:Security Information and Event Managment) را به خوبی انجام دهد . SIEM باید بتواند شکاف های امنیتی را با استفاده از الگوریتم های یادگیری ماشین شناسایی کند و موقعیت شبکه و اطلاعات را آنالیز کند و در موقع مناسب هشدارهای لازم را صادر کند . در این شغل شما باید دانش مبانی شبکه و پروتکل ها و اصول رمزنگاری را در کنار مفاهیم SQL در اختیار داشته باشید و هم چنین گواهی نامه امنیت اطلاعات را هم دریافت کرده باشید .
منبع : www.infoworld.com
نویسنده و گردآورنده : مسعود معاونی