زمان مطالعه تقریبی: ۴ دقیقه
اطلاعات امروزه نقش اساسی در زندگی مردم بازی می کنند . تکنولوژی مدرن ، امروزه بیش از هر زمان دیگری قادر به یادگیری و انطباق است . اینترنت اشیاء (IoT) یک شبکه وسیع از اشیاء متصل به شبکه اینترنت است که از طریق داده های بلادرنگ(real-time data) می تواند منجر به بهبود زندگی انسان ها شود .
فرض کنید زمانی که تصادفی در جاده ای رخ می دهد از طریق اَبر (cloud) تمامی وسایل نقلیه حاضر در جاده متوجه آن می شوند و از طریق یادگیری ماشین (Machine Learning) بهترین عکس العمل را انجام می دهند و این کار تنها و تنها به وسیله داده های بلادرنگ (real-time data) که نوع جدیدی از داده ها هستند ، صورت می پذیرد .
داده ها خون زندگی بخش به اینترنت اشیا و در واقع شریان حیاتی در اینترنت اشیاء می باشند . نسل جدید دستگاه های هوشمند متصل به شبکه ، به طور شگفت انگیزی به جهان انسان ها تاثیر می گذارد و باعث بهینه شدن بسیاری از امور روزمره انسان ها خواهد گردید . به مرور زمان دستگاه های موجود در اطراف ما دارای قدرت محاسباتی فزآینده ای خواهند شد و داده های تولید شده توسط این دستگاه ها نقش مهمی را در زندگی روزمره ما بازی خواهند کرد .
در نظر بگیرید داده های که تاکنون در سیاره زمین تولید گردیده است درحدود ۱۶٫۱۲Zettabytes تخمین زده شده است این در حالی است که پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۵ میزان داده های تولیدی به مقدار ۱۶۳Zettabytes برسد که ۲۰% از این افزایش داده ها مرتبط با اینترنت اشیاء می باشد . توجه نمایید که عدد ۱۶۳Zettabyte عدد بسیار بزرگی می باشد و قطعا این حجم از داده مقدار بسیار بزرگی از داده ها را تشکیل خواهد داد .
حجم زیاد این داده ها به مرور زمان در آینده به یک بحران جدی تبدیل خواهد شد . همان طور که اینترنت اشیاء رشد می کند و بالغ می شود ، داده ها نیز رشد کرده و افزایش می یابند و از آن جایی که این داده ها ارتباط مستقیمی با زندگی انسانی دارند هر گونه نقص و یا به خطر افتادن آن ها تداوم زندگی روزمره را با خطر مواجه خواهد کرد . باید توجه داشت که بسیاری از این داده ها بر سلامت و کیفیت زندگی انسان ها تاثیر خوهند داشت . بنابراین نیاز است که داده ها را به داده های معمولی ، حساس و فوق حساس تقسیم بندی کنیم . برای انجام چنین مهمی نیاز به آنالیز داده ها خواهیم داشت . هر چه این آنالیز سریعتر و دقیق تر صورت پذیرد مزیت رقابت پذیری بیشتری را می تواند فراهم آورد .
ما نیاز داریم که شیوه های ذخیره سازی دیجیتال در آینده را به شدت تغییر دهیم . ما باید داده ها را در مراکز اَبری ذخیره کنیم و تنها بخشی از داده های فوق حساس را در مکان امن تری ذخیره کنیم . بنابراین ما باید از تکنولوژی های مدرن تری در ذخیره سازی اطلاعات در اَبرها و دیتاسنترها استفاده کنیم و همزمان نیاز به تکنولوژی های قوی تری برای محاسبات و آنالیز اطلاعات داریم .ما باید به صورت هم زمان در فناوری های بنیادی و فناوری های نرم افزاری و سخت افزاری پیشرفت نماییم . داده های حجیم (Big Data) و متا داده ها (داده های درباره داده ها meta data) می توانند تجارب دیجیتالی جدیدی مبتنی بر داده ها را برای ما ایجاد کنند که در حال حاضر ذهن ما تنها قادر به تخیل درباره آن ها می باشد . اما مطمئنا در آینده ای نه چندان دور تمامی این موارد به بخش های از واقعیت های زندگی ما تبدیل خواهند شد .
کد مقاله : ۹۶۰۸۱۲۰۲
نویسنده : مسعود معاونی