وب سایت الکسا (Alexa) که از زیرمجموعه های آمازون می باشد به عنوان مرجعی برای سئو سایت و استفاده از خدمات آماری درباره وضعیت سایت محسوب می شود. بسیاری از خدمات این وب سایت دارای هزینه می باشد، اما امکانات رایگان آن نیز برای کسب و کارهای تازه تاسیس و سایت های نوپا می تواند راهگشا باشد.
در ادامه به معرفی بخشهای مختلف این وب سایت می پردازیم و بررسی میکنیم که آمارهای سایت الکسا چه چیزی را به ما اعلام می کند.
معرفی اجزای مختلف در سایت الکسا
برای شروع کار بایستی نام سایتی که میخواهیم بررسی کنیم را در باکس مربوط سرچ کنیم یا می توانیم به آدرس https://alexa.com/siteinfo/yourdomain برویم(به جای yourdomain نام سایت مدنظرتان را وارد کنید). در تغییرات جدید سایت الکسا در اولین بخش با فرصتهای موجود در کلمات کلیدی (Keyword Opportunies Breakdown) مواجه میشویم. این بخش از ۴ قسمت تشکیل شده است که در ادامه این بخش را به صورت جدیتر بررسی می کنیم.
در بخش بعدی Top Keywords را مشاهده میکنیم که شامل ۵ کلمه کلیدی که بیشترین ترافیک را به یک سایت انتقال میدهند می باشد. در بخش Comparsion Metric شاهد ترافیک جستجو، نرخ پرش(Bounce Rate) و تعداد سایت های لینک داده به یک سایت و رقبایش میباشیم.
در بخش SIMILAR SITES BY AUDIENCE OVERLAP سایتهایی که از لحاظ بازدیدکنندگان و کلمات کلیدی مشابه سایت مورد بررسی میباشند را مشاهده میکنیم هر چه نمره همپوشانی بالاتر باشد نشان دهنده تطابق بیشتر بین دو سایت میباشد.
در بخش ALEXA RANK 90 DAY TREND رتبه یک سایت را در ۹۰ روز گذشته مشاهده میکنیدو در Daily Time on Site مدت زمان حضور برروی سایت مورد بررسی توسط بازدیدکنندگان نمایش داده میشود.
معرفی کلمات کلیدی

در این بخش با ۴ جز اصلی مواجه هستیم:
- در قسمت Keyword Gaps کلمات کلیدی نمایش داده میشوند که سایت مورد بررسی برروی آنها چندان فعالیت نکرده است. در صورت برنامهریزی درست میتوان از این کلمات ترافیک مناسبی را به سوی سایت انتقال داد. این دسته از کلمات کلیدی بیشتر توسط رقبا مورد استفاده قرار میگیرند و ترافیک خوبی از آن کلمات دریافت میکنند..
- در قسمت Easy to rank keyword شاهد کلمات کلیدی محبب با قدرت رقابتی کم هستیم. این دسته از کلمات میتوانند به آسانی توسط سایت مورد بررسی پوشش داده شوند.
- در قسمت Buyer keyword کلمات کلیدی نمایش داده میشوند مه قصد و نیت بازدیدکنندگان برای خرید را نشان میدهند. اگر برروی این کلمات کار شود میتوان مخاطب را به یک مشتری بالقوه تبدیل کرد.
- و نهایتا در قسمت Optimization opportunies کلماتی را میتوان دید که فرصتهای جدیدی برای بهینه سازی کلمات کلیدی به ما میدهد.
آنالیزهای رقابتی در سایت الکسا

در این قسمت میتوان منابع ترافیک(Traffic source)، سایتهای ارجاعدهنده(Referal Sites) و کلمات کلیدی اصلی(Top Keywords) را مشاهده کنید. این قسمت اطلاعات خوبی در مورد سایت شما یا سایر رقبا در اختیارتان میگذارد.
آنالیز مخاطبان

در ان قسمت میتوان همپوشانی مخاطبان یک سایت با دیگر سایتها را مشاهده کرد. همچنین علاقمندیهای آنها را میتوان مورد بررسی قرار داد.
آمارهای ترافیکی الکسا

در این بخش آمارهای ترافیکی سایت را مشاهده میکنیم. رنک جهانی سایت، رنک کشوری یک سایت، بازدیدکنندگان سایت، ملیت و منابع ترافیکی را میتوان از این قسمت مشاهده کرد.
در قسمت Site Metrics می توان سه شاخص مهم در تعامل با کاربران را مشاهده کرد. این شاخصها عبارتند از :

- Daily Pageview Per Visitor : این شاخص نشاندهنده میانگین بازدید صفحات در روز توسط بازدیدکنندگان میباشد. هرچه این مقدار افزایش داشته باشد بهتر است.
- Daily Time on Site : مدت زمان حضور در سایت توسط هر بازدیدکننده را نمایش میدهد. این زمان هرمقدار بالاتر باشد بهتر است.
- Bounce Rate : نرخ پرش یا بونسریت نشان دهنده خروج کاربران از سایت بدون داشتن کمترین تعامل با محتواها میباشد. این عدد به صورت درصدی نمایش داده میشود و هر میزان مقدار آن کمترباشد بهتر است.
و در نهایت در قسمتSite Flow نشان داده میشود که بازدیدکنندگان قبل و بعد از سایت هدف چه سایتهایی را بازدید کرده اند. این اطلاعات میتواند برای تبلیغات یک لینکسازی مورد استفاده قرار گیرند. در قسمت Total sites linking in هم تعداد سایتهای که به سایت مورد بررسی لینک داده اند مشاهده میشود.
مطالب مرتبط:
- نقش لینک سازی در بهبود سئو یک سایت
- آشنایی با شاخص های کلیدی عملکرد در بازاریابی
- دیجیتال مارکتینگ و مفاهیم کلیدی آن
- نقش اعتبار دامنه و اعتبار صفحه در سئو یک سایت