زمان مطالعه تقریبی: ۳ دقیقه
نوآوری های جدید در اینترنت اشیاء
اینترنت اشیاء شکل و کارکرد بسیاری از اشیاء را تغییر می دهد و تغییرات اساسی در شیوه زندگی انسان ها به وجود می آورد ، به طوری که تصور آن تغییرات در حال حاضر غیر ممکن است . باید توجه داشت که اتصال اشیاء با یک IP منحصربفرد تنها برای یک دهه امکان پذیر است و با گسترش حسگرها و تجهیزات گوناگون متصل به اینترنت باید به راهکارهای جدیدی پرداخت . در حقیقت یکی از چالش های منحصر بفرد اینترنت اشیاء این است که در آینده نه چندان دور ما یک دنیای شی گرا مواجه خواهیم بود که اشیاء موجود در آن باید بتوانند برای ارتباط با یکدیگر زبان های مختلف را بشناسند و هر چه سریعتر به یک استاندارد جهانی دست یابیم .
باید دانست که معمولا مهندسین IoT چندان علاقه ای ندارند که تعاملات سطح میانی را برنامه ریزی کنند ، بلکه بیشتر به دنبال استخراج داده های عملیاتی هستند تا بتوانند بینش های جدید(دانش عمیق + نگرش جدید) را از آن استخراج کنند . بنابراین درحال حاضر کارشناسان IoT به دنبال ارتباطات آسان و ساده با سرعت بالا می باشند . یکی از اکتشافات جدید منبع باز در حوزه IoT ، فناوری Node RED می باشد . این ابزار باعث اتصال آسان دستگاه ها به یکدیگر می شود و بنابراین زمان کمتری صرف توسعه شبکه ها می شود .
امروزه یکی از بخش های مهمی که در حوزه Iot شاهد نوآوری قابل توجهی در آن هستیم ، مدیریت زنجیره تامین(Block Chain) می باشد . در مدیریت زنجیره تامین با ردیابی اشیاء می توان به کنترل زنجیره عرضه و تقاضا پرداخت . در واقع هر محصول فیزیکی دارای یک گذرنامه دیجیتالی می باشد که به آن کالا اعتبار و هویت می بخشد . مدیریت زنجیره تامین باعث کاهش هزینه و پیچیدگی های کسب و کار می شود .
از دیگر سو، انفجار داده ها در IoT نیاز به یک رویکرد جدید برای جمع آوری ، آنالیز و محاسبات داده ها دارد . اطلاعات بی شماری که از حسگرها و دستگاه ها جمع می شود ، می تواند صنایع را تحت تاثیر قرار دهد و نقاط تاریک بسیاری را روشن سازد (منظور از نقاط تاریک بخش های است که امروزه به علت فقدان اطلاعات و یا نقص اطلاعات ناشناخته هستند). با وجود این اطلاعات ، ایده ها و تکنولوژی های جدید راه اندازی خواهد شد و انقلاب جدیدی به راه خواهد افتاد و رویکردهای جدیدی ارائه خواهد شد .
باید دقت داشت که IoT فقط یک رویکرد است ، بدین معنا که روشی است که می تواند اطلاعات گسترده را به طور موثر از ورودی ها دریافت کند و یک خروجی معنادار تولید کند . در چنین رویکردی سیستم ها می توانند یاد بگیرند و به طور مستمر عملکرد خود را بهبود بخشند . اینترنت اشیاء یک قلمرو جدید از فرصت ها را فراهم می آورد که می توان با ترکیب داده ها بینش (دانش عمیق + نگرش جدید) عمیق تری نسبت به موضوعات بدست آورد .
نویسنده : مسعود معاونی
کد مطلب : ۹۶۰۹۰۸۰۱

https://telegram.me/moaveni_ir