زمان مطالعه تقریبی: ۳ دقیقه
موانع کلیدی بر سر راه توسعه تکنولوژی شهرهای هوشمند و اینترنت اشیاء چیست ؟

اینترنت اشیا

شهرهای هوشمند و اینترنت اشیاء سالیان سال جزئی از موضوعات مورد علاقه محققین فناوری اطلاعات بوده اند . بسیاری از اندیشمندان معتقدند که این تکنولوژی ها (اینترنت اشیاء و شهرهای هوشمند) به عنوان نقطه عطف توسعه شهری در عصر جدید محسوب می شوند که می تواند باعث افزایش ایمنی ، کاهش آلودگی های محیطی ، بهینه شدن مصرف انرژی و در نهایت افزایش کیفیت زندگی انسان ها در محیط شهری بشود .
باید توجه داشت که برای استفاده از امکانات یک شهر هوشمند باید زیرساخت های مرتبط با آن نیز آماده و مهیا شود . روشن است که تبدیل شهرهای معمولی به شهرهای هوشمند و رویایی به مراتب نیازی فراتر از نصب دستگاه های IoT دارد و باید امکان به روزرسانی زیرساخت های موجود را نیز مدنظر قرار داد . فرض کنید یک اتومبیل هوشمند (خود راننده :self driving) باید بتواند به زیرساخت های هم چون پارکینگ های هوشمند ، جاده ها و اطلاعات شهری دسترسی داشته باشند و این اطلاعات باید به صورت مستمر به روزرسانی گردند .
توجه به این نکته ضروری می نماید که به روزرسانی زیرساخت ها کاری پرهزینه  و زمان بر است ، پس باید از هم اکنون در طراحی شهری ، نیازهای یک شهر هوشمند را مدنظر قرار داد و برنامه های شهری باید از انعطاف پذیری لازم برخوردار باشند تا تونایی تغییر در برابر تکنولوژی های مدرن تر را داشته باشند .
برنامه ریزان شهری باید همواره در کنار و موازی با تکنولوژی های جدید برنامه های شهری ا تدوین کنند و سیاست های جدید را در زمینه ساخت ، مالکیت ، قوانین شهری و … متناسب با تکنولوژی های نوظهور پیاده سازی و اجرا نمایند . در کنار این سیاست گذاران باید تاثیر تکنولوژی های جدیدی هم چون IoT را بر روی مردم نیز مدنظر قرار دهند . اکثر مردم به این تکنولوژس ها بی اعتماد هستند و ان از وظایف طراحان و سیاست گذاران می باشد که اطمینان مردم به تکنولوژی IoT و شهرهای هوشمند را افزایش دهند .

//پایان متن- کد مقاله۹۶۰۸۱۲۰۱
نویسنده : مسعود معاونی

https://telegram.me/moaveni_ir